Fietsen en wandelen

Ontdek de Zuid-Limburgse natuur

Slenaken

In wat ook wel de Tuin van het Heuvelland wordt genoemd ligt het dorpje Slenaken. Een Nederlands dorp dat tegelijkertijd zo on-Nederlands is dat het je aan Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland doet denken. 

Nergens zijn de wegen zo schilderachtig, staan er zoveel kruisen en kapelletjes. Het riviertje de Gulp is bochtig als een draad garen waar de kat mee speelt. Hier vind je de meeste vakwerkhuizen.

De gehuchtjes rond Slenaken zijn de vruchten uit de tuin. Slenaken is de vlaai. Een vlaai die uitnodigt om gegeten te worden. Slenaken (Schlennich in het plaatselijke dialect) wordt daarom ook wel de Parel van Zuid-Limburg genoemd.

Heuvelland

In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort.

Geniet van de prachtige panorama’s, zie de Geuldal lammeren grazen en rust uit op één van de vele terrasjes.

Wilt u liever wandelend of fietsend het gebied verkennen? Dan biedt deze regio een heel netwerk van fiets- en wandelroutes, waarbij u zelf gemakkelijk uw eigen route én afstand bepaalt. 

De wandel- en fietsroutes

Ontdek wat Slenaken te bieden heeft

Wandelroutes volgens onze natuurgids

Verken de ongerepte schoonheid van de natuur met onze zorgvuldig samengestelde wandelroutes, aanbevolen door onze ervaren natuurgids.

Overige wandelroutes

Deze paden, verspreid door beboste en landelijke gebieden, nodigen onze hotelgasten uit om op eigen tempo de natuurlijke pracht te verkennen.

Fietsroutes

Verken de omgeving op twee wielen met onze boeiende fietsroutes. Ontdek pittoreske paden en adembenemende landschappen voor een onvergetelijke rit.

Een voorproefje

Wat onze gasten zeggen

Goede
Gebaseerd op 615 recensies
Mark Vaneker
Mark Vaneker
2024-01-17
Simpel maar vol charme. Aardige mensen lekker authentiek simpel hotel in een pittoresk dorpje. Limburgser dan dit ga je het niet vinden. Mooie locatie om te wandelen en fietsen. Mooie bekende steden en dorpen in de buurt.
G&D
G&D
2024-01-12
Lekker gegeten voor een mooie prijs met een Social Deal.
Annemarie
Annemarie
2023-12-30
Helaas wat beter Info over wandelroute en dat GPS mogelijk is wel heerlijk broodtje geeten
Sander Spanenburg
Sander Spanenburg
2023-12-19
Je krijgt bij alles net wat meer dan je qua eerste indruk zou verwachten. Relatief eenvoudige kamer maar dan wel met luxe vernieuwde badkamer. Qua service niet 'in your face', maar wel altijd paraat, vriendelijk, correct en flexibel. Qua keuken 2x verrast: menu oogt eenvoudig, maar zelfs pizza' en pasta's zijn verfijnd. Wel veel wit haar gezien, maar dat is hier overal in de omgeving......
Nicole Beek-Gordijn
Nicole Beek-Gordijn
2023-12-03
We zijn daar geweest voor wandelen en ontbijt. De service is goed en vriendelijk. Het ontbijt kon iets uitgebreider maar well lekker, de wandelkaart mag vernieuwd worden. We hadden een wandelkaart van meer dan 7 km, daar zouden we een cafe tegen komen, alleen die was permanent gesloten. Dat was jammer want er was verder niks meer om ff te rusten en te drinken.

Interesse?

Kom langs of neem contact met ons op!

Reserveren

Lunch / diner
Volledige naam *
Aantal personen (maximaal 7 pers.) *
Bijzonderheden of allergieën
E-mail adres *
Telefoonnummer *